Luk menu

#Instaknit - et designkollektiv

#Instaknit er det designkollektiv hvor Garnius har samlet designerne som vi mener fortjener et sted hvor de kan skinne. På denne side kan du købe strikkepakker i unikt design fra disse udvalgte kreative og kvalitetsbeviste designere inden for strik og hækling.

Vi leder stadig efter nye stjerner. Er du vores næste Instaknit-designer? Send gerne en mail til [email protected] med lidt information om dig selv og dine kreationer.

Se alle Instaknit design

@Humbleknit - Christina Larsos

Helt siden jeg strikkede min første sweater i 2016 har jeg været helt solgt. Foråret 2020 designede jeg min første sweater. Jeg elsker at udfolde min kreative side gennem strik. Jeg ønsker at designe tidsløs strik der kan bruges år efter år, som passer til alle uanset alder og kropsbygning. Jeg er specielt glad for blandingen mellem struktur og glat strik.

Se alle design

@Knitbymkolbeinsen - Maren Kristine Kolbeinsen

Jeg begyndte at strikke sammen med min mor og mormor i barndommen, men det var først da vi ventet vores første barn at jeg tog strikkepindene op for alvor i 2016. Jeg designet mit første strik, en lue i efteråret 2018, og dette gav lyst til mere. Det har for det meste været baby- og børnetøj i serier. Jeg kan bedst lide at designe strik som kan bruges til det meste, og gerne til begge køn.

Se alle design

@Rillerundt – Henriette Kastum

Jeg startet med Rillerundt i 2018. På den tid var det lidt drengestrik og kønsneutralt strik. Jeg har altid vært interessert i tøj epoker, og bestemte mig tidlig for at de fleste af mine design skulle være kønsneutrale med vintage inspiration fra 20-70tallet. Jeg henter inspiration fra karakteriske snit fra de forskellige epoker, samt jeg bruger ældre strikke strukturer. Jeg er optaget af at oppskriftene skal være enkle at forstå, for nybegyndere og veteraner.

Se alle design

@Sorlandsstrikk - Gro-Helén Bringsverd

Jeg lærte at strikke af min mor da jeg var 7 år, og har strikket til og fra siden det. For nogen år siden opdagede jeg strikkeverden på Instagram og teststrikkede lidt selv, før jeg fandt ud af at jeg ville prøve mig med egne opskrifter. Jeg har designet mest tøj til baby og barn, og kan lide enkle mønstre med enten lidt struktur eller mønsterstrik som passer til både drenge og piger.

Se alle design

@Turgledepaapinner - Karina Helle

Jeg bruger naturen så ofte jeg kan, og er da stort set iført uld. Derfor ønsker jeg at designe strik til brug i alle sæsoner, både til tur- og hverdagsbrug. Jeg har strikket så længe jeg kan huske, og strikkede min første sweater i 12-13 års alderen. Jo mere jeg strikkede, jo mere ønskede jeg at endre på opskrifter eller lave mine egne for at få det akkurat som jeg ønskede. Herefter opdagede jeg hvor sjovt det var at designe egne mønster fra bunden.

Se alle design

@Veronica.loken – Veronica Løken

Min strikke-rejse begyndte i sofaen hos min farmor for flere år siden. Utallige timer med fejltagelser, frustration og optrævling, blev til en læringskurve som skulle give mig ro i sjælen, et sted hvor kreativiteten kunne blomstre, og ikke minst - en enorm mester følelse som tiden gik! Igennem det sidste år har kreativiteten blomstret lidt ekstra, og det er her mine egne design kom til. Det at kunne bruge en ældre teknik for at kune skabe noget moderne og tidsrigtigt, er for mig en glæde.

Se alle design

@Vesleull – Jeanette Haugland

Har hæklet så længe jeg kan huske og begyndte med eget design da ældste datteren blev født for 14 år siden. Syntes dengang der var alt for få hækleopskrifter med god pasform og tog sagen i egne hånd. Nu hækles der sweater og andet til både børn og voksne. De sidste par år er det også blevet lavet opskrift til designe, så andre også kan få mulighed for at hækle disse. Er optaget af at tøjet skal være blødt, klø frit og komfortable. Glæden af at skabe, få udløb for kreativitet og at kunne trylle frem noget helt sit eget bare ved hjælp af en hæklenål er helt fantastisk og giver en herlig rus af endorfiner.

Se alle design

@Skogstrikkdesign – Tove Koppang og Marita Vassnes

For to år sidan ønska me å ha ein eigendesigna turgenser på våre flotte hengekøyeturar. Under Bergen Strikkefestival same året fekk me den motivasjonen og støtten me trengde frå ei anerkjend strikkedesigner, og Tre Til Tre genseren vart offisielt skapt. Sidan har me designa fleire store og små plagg som kan passe vaksne og barn som likar å være ute. Designa våre er alltid inspirert av det me ser i naturen når me er på tur.

Se alle design

@Sistaknit – Ragnhild og Gretha

Vi er to strikkeglade og kreative søstre som har strikket siden vi var to små piger. Vi bliver inspirert af det sidste inden modebilledet og laver strikkemønstre ud fra dette. I tillæg er vi også begestret for norsk traditionsstrik. Vi holder til i Stavanger og er så heldige at have døtre som vil være modeller for os, i tillæg for at være med til at give råd omkring nye strikkedesign.

Se alle design